29-12-11

Heropstarting

 

 

17:59 Gepost door BC Carambol | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Geachte,
Beste biljartliefhebber,
Waarde collega-speler,

De kogel is door de kerk.... Ik ben spelend lid bij OBA maar als voorzitter van BC Opexvrienden (gesticht in 1946), ben ik fier een schitterend driebandentoernooi op klein biljart aan te kondigen.

Even een klein voorwoordje... Onze club werd door 3 vissers in 1946 gesticht. Jammer genoeg werden door deze brave heren geen statuten neergelegd waardoor het nu niet evident is om de Koninklijke Titel te pakken te krijgen. Momenteel loopt de procedure maar het heeft heel wat voeten in de zee (normaal is het de aarde) om alles rond te krijgen. Eén van de voorwaarden om bij ons in café Stella te biljarten is dat je lid moet zijn van de club om te kunnen biljarten en dat is al zo sedert de oprichting in 1946. Een andere maatregel was dat er nooit zou betaald worden om te biljarten, geen klok enz....

Onze club is nooit aangesloten geweest bij een federatie en ook speelde de club nog nooit op verplaatsing.
Momenteel telt onze club 34 spelende leden (handicap) en 16 recreanten (gelegenheidsspelers).

Wat is nu het BIS OPEN DRIEBANDENTOERNOOI ????

Wij gaan 2 parallel lopende toernooien afwerken. 36 spelers van onze club gaan in 12 poules van 3 een tornooi afwerken.

36 externe spelers gaan eveneens een toernooi afwerken in 12 poules van 3. De winnaar van iedere poule gaat door en om een nieuwe poule van 3 te vormen gaat de beste verliezer van 2 gespeelde poules door naar de volgende ronde. (zie schema)

De eerste originele versie van het tornooi omschreef de finale op 30 augustus met 6 spelers op 3 biljarts van 2.30 mtr. Helaas moeten we van deze manier afstappen omdat het 1° financieel niet haalbaar is om 3 biljarts van 2.30 uur in te huren en 2° wij verplicht zijn om de finale op de wijk te laten doorgaan, zo niet verliezen wij onze subsidie. Ook een locatie vinden was niet evident.
De eerste halve finale gaan we spelen op zaterdag 23 augustus om 14 uur en de tweede halve finale op zondag 24 augustus eveneens om 14 uur. De finale spelen we op zaterdag 30 augustus om 14 uur.


De prijzenpot bedraagt 3.000 €

1ste plaats : 1.250 €
2de plaats : 675 €
3de plaats : 325 €
4de plaats : 300 €
5de plaats : 250 €
6de plaats : 200 €
_________
3.000 €

Er zijn geen ere- en hoofdklassespelers toegelaten. De punten uit de federatie zijn van toepassing.

Let wel sommige spelers spelen bijvoorbeeld 18 op de matchtafel maar moeten 27 op het KB. Dan worden de punten voor het klein biljart in acht genomen. Er zijn tabellen voorhanden die de puntenberekening perfect in kaart brengen voor de omrekening van vrij- of band- of kaderspelers....

Deelname aan het toernooi kost 40 €, en dient te worden gestort voor de aanvang van het toernooi en je krijgt daarvoor terug :

* een automatisch lidmaatschap die een jaar geldig blijft in onze club (zie de statuten) Geen verdere verplichting tijdens het lopende speeljaar en ook niet na het lopende sportjaar.
* een gratis deelname aan de BBQ na de finale
* een uitnodiging tot de VIP-room na de finale (met oesterbar en champagne)
* gratis toegang tot de feestavond na de finale (met Laura Lynn en Luc Steeno)

Alle deelnemers aan het toernooi worden na de finale uitgenodigd op de feestavond in de VIP-room (gratis).

Alle wedstrijden worden gespeeld in café Stella, Dr. Edw. Moreauxlaan 43 Oostende. Na iedere afgewerkte poule is een hapje voorzien voor de spelers. Door onze club wordt gezorgd voor een aantekenaar en scheidsrechter.

Het toernooi vangt aan rond eind april/begin mei en loopt tot eind augustus.
Er kan op maandagavond, woensdagavond, donderdagavond en vrijdagavond worden gespeeld (1 poule per avond). Soms zal het wel lukken bijvoorbeeld op vrijdag dat we om 17 uur een poule kunnen afwerken en om 20.30 uur een tweede. Op zaterdag en zondag kan 's morgens (10 uur) worden gespeeld, 's namiddags (14 uur) en 's avonds (19 uur).
Bij inschrijving moet de voorkeurdata en -uur worden aangegeven waarmee rekening zal gehouden worden. Ook zullen de gegevens van de deelnemers aan het toernooi onderling worden medegedeeld zodat er perfecte afspraken kunnen worden gemaakt.

Er zijn slechts 36 spelers toegelaten. Het zal dus aan de rappe zijn om zo vlug mogelijk te beslissen. Uiteraard gaan we rekening houden met finales en grote evenementen in het circuit van de KBBB om geen conflicten te krijgen.

Laat deze mail niet verloren gaan indien je zelf niet in de mogelijkheid bent om deel te nemen en breng medespelers op de hoogte van dit prachtig evenement. Ons lokaal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en er zijn zeer praktische aansluitingen. Voor de dames, indien ze meekomen, is er genoeg shopping aan zee. Op amper 100 meter van ons lokaal vertrekt de tram die je in 4 minuutjes in het hart van de stad Oostende brengt. Shopping à la carte...

Hopende jullie te mogen begroeten op dit prachtig initiatief in het kader van Wijk In Beweging, groet ik jullie beleefd en dank jullie bij voorbaat voor de sportieve inzet,

Interesse ???? Geef me een seintje en ik reserveer je plaats in het toernooi.....

Jean-Marie Bolle
Voorzitter BC Opexvrienden
Coördinator Wijk In Beweging
0475 20 70 90
jmbolle25@hotmail.com

Gepost door: jean-marie bolle | 22-03-14

Kan je ons een wedstrijdkalender overmaken op bovenvermeld emailadres ?
Dank bij voorbaat , Mgv Gilbert

Gepost door: Danneels Gilbert | 16-05-14

De commentaren zijn gesloten.