04-02-08

In Memoriam Willem

Ik nodig iedereen uit op de openingsreceptie van de tentoonstelling in de branding op donderdag 7 februari ter nagedachtenis van onze vriend Willem die op 12 februari 2005 op een beestachtige manier vermoord is hier in ons eigenste Middelkerke.

Met deze tentoonstelling willen zijn vrienden protesteren tegen het uitblijven van het proces.

Al zijn de feiten zonne klaar. Al zit de dader vast. Al zijn alle mede plichtigen gekend. Al is er toen door de verenigde politiediensten prachtig werk verricht om alle betrokkenen vlug te identificeren en nog voor ze de kans hadden de provincie te ontvluchten, interekenen. Al is de minderjarige reeds veroordeeld geweest tot een werkstraf.

Toch is het parket nog niet overtuigd, of is het nog niet klaar om de daders daadwerkelijk te beschuldigen. Wat heb je nog meer nodig?

Als je morgen je wagen fout parkeert, heb je overmorgen de boete in de bus. Als je één of ander faktuur niet meer kan betalen dan staat binnen het jaar de deurwaarder, aan de deur, met een mooie brief van jawel, dat zelfde parket. Maar vergeef het mij, dat zijn natuurlijk dringende, belangrijke zaken.

Een winteravond,

een exentriek maar doodbrave persoon,

 een gruwelijke nacht,

 een nagedachtenis en een kind,

een leeg gevoel,

drie jaar geleden nog een doel.

Nu alleen een machteloos gevoel.

Bedankt.

Peter Vandenbrande

 


Willem

 

05:46 Gepost door BC Carambol in Biljarten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.